Er din hund stresset? Her er 5 mulige grunde!

Er din hund stresset? Her er 5 mulige grunde!

Når din hund er stresset, kan det medføre en masse uhensigtsmæssig adfærd. Men er din hund stresset? Hvis ja, hvordan kan det så være? Her nogle gode bud.

 

  1. Smerte eller sygdom.

Hvis din hund lige pludselig er blevet stresset, er det en god idé at sikre sig, at hunden ikke er blevet syg eller har fået smerter/skader. Disse ting er nemlig væsentlige stressfaktorer for hunde, så det er bedst at få be- eller afkræftet dette, ved at tage en tur forbi dyrelægen med det samme.

 

  1. Er du for aktiv med din hund?

Tro det eller ej, men man kan faktisk godt være for aktiv med sin hund. Dette gælder både for meget træning, men faktisk også for meget leg. For mange gentagne boldkast, pindekast osv. kan medføre overstimulering af hunden, hvilket resulterer i stress. Det samme gælder for store mængder motion, som løbeture. Hold det i et fornuftigt niveau.

 

  1. Hunden er ensom.

En af de største stressfaktorer for en hund, er ensomhed. Glem ikke, at hunden i den grad er et flokdyr og har stort behov for social samvær. Det er simpelthen en grundlæggende del af dens natur. Så hvis du har for travlt med arbejde, fritidsaktiviteter, børn eller noget helt andet - eller måske bare er for træt når du kommer hjem, til virkelig at bruge tid med din hund, så kan det altså resultere i, at hunden føler sig ensom - hvilket så gør hunden stresset.

 

  1. Er hunden bange?

Nogle hunde - ligesom mennesker - er bange for forskellige ting. Man kan også kalde det for angst. Nogle hunde er bange for at blive forladt og være alene hjemme. Det kan være du bor ud til en trafikeret vej? Gør lyden af bilerne din hund angst? Uanset hvad det måtte være, så er angst en væsentlig faktor i, at hunde bliver stressede. Overvej evt. en såkaldt donutseng, som er enormt god, til hunde med angst. Den kan købes her: https://puppipaws.dk/products/donut-hundeseng 

 

  1. Er du IKKE aktiv nok med din hund?

I skarp kontrast med punkt 2, så kan man altså også lave for LIDT med sin hund! Det er meget vigtigt, at din hund ikke er understimuleret. Den har brug for nye indtryk den kan bearbejde og den har brug for daglig motion og aktivering. Hvis hunden ikke får opfyldt disse behov, kan det resultere i stress.