Har din hund ingen appetit? Vær opmærksom på disse 5 grunde.

Har din hund ingen appetit? Vær opmærksom på disse 5 grunde.

Det er sådan set meget normalt, at en hunds appetit svinger lidt op og ned. Men hvis din hund går fra at spise alt hvad den kan komme i nærheden af, til slet ikke at spise noget i lang tid, så skal du være opmærksom på, at der måske er noget galt.


Først og fremmest, betyder det ikke nødvendigvis, at hunden har mistet appetitten. Grunden til, at den ikke spiser, kan også skyldes, at det gør ondt at spise. Dette kan være ved smerter i svælget, mundhulen, kæberne eller tænderne. Det er derfor en god idé, at få undersøgt dette hurtigst muligt.


Hvis det rent faktisk skyldes, at hunden ikke har nogen appetit, kan det være en god idé, med en tur til dyrlægen. Manglende appetit kan muligvis skyldes, en af disse grunde:


  1. Sygdom i lever eller nyre. Sygdomme i disse organer er ofte forbundet med kvalme og manglende appetit.

  1. Kræft. Hunde med kræft, mister ofte appetitten.

  1. Infektion. Infektioner i kroppen, kan ofte føre til feber, hvilket medfører nedsat appetit.

  1. Sygdom i mave eller tarm. Dette fører ofte til kvalme eller smerter i maven, hvilket gør, at hunden ikke har trang til at spise.

  1. Stress. Dette er også en af de væsentligste grunde til, at hunde mister appetitten. Det er heldigvis noget, som du kan gøre noget ved. Læs evt. vores artikel om, hvordan du håndterer en stresset hund: https://petnet.dk/blogs/potebloggen/er-din-hund-stresset-her-er-5-mulige-grunde