Sådan måler du til halsbånd og seler

Når du skal finde størrelsen på halsbånd eller seler til din hund eller kat, skal du måle den for at sikre at den passer.

Halsmål: Mål omkredsen nederst på dyrets hals. Du skal have to finger (langs halsen) mellem målebåndet og dyrets hals, for at sikre at halsbåndet ikke kommer til at sidde for stramt.

Brystmål: Mål brystmålet rundt om dyrets torso (ryg til mave) lidt bag forbenene. Du skal have to finger (langs brystkassen) mellem målebåndet og dyrets brystkasse for at sikre at selen ikke kommer til at sidde for stramt.
Du måler her: Kat ca. 3 cm bag forbenene, Hund ca 5 cm og meget store hund ca. 8 cm. Dyret skal have fri bevægelighed.

Tip: Hvis du ikke har et målebånd som let bøjer sig rundt om din hund/kat, kan du tage et stykke ikke elastisk snor/garn og bruge det til at måle med. Herefter måler du snorens længde med en lineal eller tommestok.

Find størrelsen

Når du skal finde størrelsen til dit dyr, skal du vælge den som minimum opfylder længden.

Eksempel: Dyret måler 37cm om halsen og 61 cm om brystet. I forhold til nedenstående størrelser skal du vælge en medium, da halsen ikke er stor nok på small.

XS: Hals 23cm / Bryst 41-45cm
S: Hals 35cm / Bryst 45-61cm
M: Hals 46cm / Bryst 56-69cm
L: Hals 56 / Bryst 70-90cm

Havde den været 35cm hals og 61cm bryst (max mål på small), bør du også vælge en medium, så selen stadig passer, hvis dyret tager lidt på.