Tyggeben og snacks

Det er vigtigt at huske disse simple regler når du giver din kat eller hund snacks, kødben eller mellemmåltider:

- Snacks og tyggeben må aldrig erstatte et måltid eller dele af et måltid og må ikke gives i for store mængder.
Din hund og kat har brug for de vitaminer og mineraler der er i dens fuldfoder.

- Sørg for at snacks og tyggeben passer i størrelsen til din hund eller kat.
Uanset om du har en lille eller stor hund eller kat, så kig på snackens størrelse og hårdhed.
Store hunde bør ikke få f.eks. små knudeben (som kræver at de bliver tygget) hvis den kan have det hele i munden på en gang. Så ender den med at få det galt i halsen.
Ligeledes bør små hunde ikke få tyggeben til store hunde, da den ikke kan bide ordentligt over det og derfor risikere at få låst kæben over et for stort ben fordi den ikke kan gabe højt nok til at få det ud igen.

- Hold altid din hund under opsyn når den får tyggeben eller snacks.
Når den tygger sin snack eller ben, vil den gangske naturligt tygge et stykke af. Den kan være rigtig uheldig at få det afbidte stykke galt i halsen. Her skal du kunne hjælpe den med det samme.

- Sørg altid for at din hund har tilgang til frisk vand.
Din hund og kat bruger sit spyt til at blødgøre maden og når den tygger enten en snack eller sin mad, vil den derfor automatisk blive tørstig og forsøge at genoprette væskebalancen.

- Hvis din hund viser allergiske reaktioner eller på anden måde viser negative symptomer stop øjeblikket med at give produktet.
I ganske sjældne tilfælde kan din kat eller hund pludselig få en reaktion. Du bør undersøge hvad der har forårsaget det og søge dyrlæge. Husk at nævne alle de ting den har fået at spise eller være udsat for, inklusiv snacks og tyggeben.