Er din kat og hund stresset til jul og bange for nytår?

Er din kat og hund stresset til jul og bange for nytår?

Hjælp dit kæledyr godt over jul og nytår

Julen er for menneskerne hjerternes fest, mens det for din kat eller hund kan være en omskiftelig og skræmmende tid, hvor den lettere bliver bange. Her fortæller vi dig lidt om december måned set fra dit kæledyrs synspunkt, og om hvad du kan gøre for, at det bliver en rolig og mere forudsigelig tid for dit kæledyr.

I starten af december ændrer du udseendet på dit kæledyrs hjem. Du sætter en masse julepynt op, som har stået på loftet eller i skuret, og som lugter lidt anderledes og der kommer gran ind i huset.

Samtidig er I afsted til en masse juleaktiviteter både med og uden kæledyret, og I er måske mere væk i kortere eller længere perioder end I plejer, eller I får måske flere gæster på besøg end I plejer.

Fra midt december og frem til efter nytåret høres også større eller mindre knald udenfor, og til nytår starter den store lyd- og lysshow med nytårskrudt. Fyrværkeriet kan være meget overvældende og skræmmende for dit kæledyr, da den eneste naturlig reference den instinktivt har, er et farligt scenarie med ødelæggelse og brand. Det er noget den bør frygte og flygte fra.

December er en urolig og uforudsigelig tid for din hund og kat, men her er vores tips til at den bliver mere overskuelig:

I starten af december kan du begynde forbyggende med Beaphar Calming produkter, som beroliger katten eller hunden med naturlige urter, så den bedre kan overskue forandringerne efterhånden som de kommer. Især op til nytåret.

Et trygt sted: Sørg for at katten eller hunden har et trygt sted at putte sig, allerhelst med høje sider eller tag. Så føler den sig beskyttet og den kan få en mental pause fra de utrygge hændelser, som sker omkring den. Husk at tage kæledyrets hule med, når I skal på besøg ude af huset, så den har sin faste og trygge plads med. Kattene er især glade for vores hyggehuler og PetRebels kattehule, hvor de kan gemme sig og have alle sider dækket. Hundene elsker vores donutsenge, som med sin pelsede og flyffy udførsel giver følelsen af at ligge beskyttet i midten af en flok.

Læg gerne en hundebamse ned til din kat eller hund, så der er en anden ”krop” at putte med.

Flyt eventuelt sengen eller hulen med til det rum du opholder dig i, så dyret har både dig og sin tryghedsskabende seng med.

Gode aktiviteter: Det er vigtig med positive aktiviteter som kan bruge dit kæledyrs energi, så den lettere kan falde til ro. Katteurtsprodukter virker beroligende på de fleste katte, og vi har flere forskellige stykker legetøj med katteurt samt en katteurtsspray, som du kan bruge til at aktivere din kat. Du kan også køre din kat træt med vores drillepinde eller hoppende kylling, hvor jagtinstinktet slår til.

Til hundene anbefaler vi snuse og tyggeaktiviteter, så hunden får brugt sin energi konstruktivt. Vi har forskellige lækre tyggesnacks og snacks til gemme-leg.

Find forskellige plastbøtter eller -krus frem og placer en godbid nedenunder. Kald hunden hen, lad den lugte til snacken, og kom snacken under bøtten på gulvet. Nu skal hunden arbejde på at få snacken ud. Er din hund allerede mester i den disciplin, anbefaler vi vores aktivitetsplade, hvor sværhedsgraden er hævet. Se vores aktivitets- og bidelegetøj her

Positiv association: Når krudtet bliver skudt af, skal du huske at dit kæledyr spejler sig i din reaktion. Du er lederen og derfor bestemmer du om det er farligt. Tal begejstret til hunden eller katten, idet der bliver skudt krudt af, så du viser at krudt er en god ting. Suppler gerne med en ekstra lækker godbid inden for det første 1½ sekund efter knaldet. Gives den senere, mistes associationen mellem krudt og godbid. Efterhånden som dit kæledyr bliver mindre angst, kan du også skrue ned for begejstringen og rose den i et normalt toneleje.

Ekstra hjælp til ro: Beaphar Calming produkterne er gode til at hjælpe hunden eller katten med at slappe mere af, når krudtsæsonen er over os. Start gerne en uge før du forventer at der er behov for hjælp, så dit dyr får den fulde virkning, inden det går løs. Du kan selvfølgelig også starte selv om sæsonen er gået i gang. Du finder vores kollektion "Beroligende midler" her.

God jul og godt nytår til to- og firbenede!