Hvad skal man være opmærksom på, første gang man skal have hund?

Hvad skal man være opmærksom på, første gang man skal have hund?

Går du med tanken om at tilføje en hund til hjemmet? Eller er det måske allerede besluttet? Først og fremmest, tillykke med det! Det er en enorm glæde, når man skal til at have hund - men det er selvfølgelig også et stort ansvar. Det er vigtigt, at man sætter sig ind i, hvilke egenskaber og særtræk de forskellige racer har, da det er en god idé at finde ud af, hvilken race, der passer bedst til din dagligdag og dit hjem. Her er nogle ting, du skal være særligt opmærksom på.


Gode opdrættere.

Det første og måske også lidt indlysende, er at vælge en god opdrætter. Sæt dig ind i, hvad det er for en opdrætter du har med at gøre, og vælg dem der har en sund avl.


Racens personlighed.

Forskellige hunderacer kommer med forskellige personligheder. Nogle hunderacer er dybt loyale og er fantastiske familiehunde, andre hunderacer er mere selvstændige.


Hvis du leder efter en mere selvstændig race, kan du overveje racer som Cairn Terrier, Finsk Spids eller Basenji.

Hvis du derimod gerne vil have en varm og kærlig familiehund, der er loyal til det sidste, kan du jo kigge på klassikerne Golden Retriever og Labrador.

Hvis du leder efter en intelligent hund, bør du overveje en af de forskellige slags hyrdehunde. Det kan være Border Collie, Collie, Shetland Sheepdog eller Schæfer.


Aktivitetsniveau.

Mængden af stimulering og aktivering som hunden kræver, varierer meget fra race til race. Nogle hunde er avlet til at være aktive hele dagen, hvorimod andre er avlet til at være familiehunde.

Hvis du vælger en hund der er avlet til at være aktiv, skal du være klar på, at den kræver meget aktivering. Disse racer inkluderer forskellige slags Collier, Schæfere, Spaniels, slædehunde mm.

Hvis du har brug for en mere rolig hund, kan du med fordel kigge efter noget som Pomeranian eller Bichon Havanais.


Pelsen.

Nogle hunde fælder meget. Rigtig meget. Det er en af de ting man skal gøre op med sig selv, hvor meget tid og overskud man har, til at pleje hundens pels og til at rydde op efter den. Racer som Golden Retriever, Labrador og Schæfer, er racer der kræver en del arbejde, ift. pelspleje.

Hvis man foretrækker en hund, der fælder knap så meget, skal man kigge efter racer der har pels uden underuld - f.eks. Puddel eller Coton de Tulear.